Fietstochten voor het Goede Doel

Een van onze leden, Peter van Biezen, gaf vanavond een presentatie over zijn fietstochten van de afgelopen jaren. Fietstochten waarbij ook geld werd opgehaald voor diverse goede doelen.

Het begon met de Kenya Classic in 2012, een week fietsen door Kenia langs de diverse projecten van Amref Flying Doctors. Met deze groep van rond de 70 personen is een bedrag van meer dan €400.000,- opgehaald. Peter vertelde over het bijzondere en mooie landschap maar waar het soms ook moeilijk fietsen was, het kamperen, de ontmoetingen met de mensen en kinderen en het plezier met elkaar.

Hierna had Peter de smaak van het fietsen te pakken. Hij heeft vervolgens vier keer meegedaan aan de Alpe D’Huzes voor het KWF waarbij vooral de onderlinge kameraardschap en de verhalen van deelnemers deze tochten zo bijzonder maakten.

Daarna volgde een tocht die georganiseerd werd vanuit de fysio-praktijk Boot& Broersen in Lisse. Deze tour ging naar de top van de Mont Ventoux. Het bedrag van €32.206,59 wat daarmee is opgehaald ging naar het Adamas Inloophuis, een centrum voor leven met en na kanker. Een van de deelnemers ging op een tandem omhoog samen met een dame die wegens een spierziekte niet meer geheel zelfstandig kon fietsen. Samen zijn ze naar boven gefietst. De gloednieuwe tandem werd op de top aan haar overhandigd.

Andere hoogtepunten samen met de groep vanuit praktijk Boot&Broersen waren een fietstocht in Nepal (onder andere voor een kindertehuis aldaar €73.223,-) en recentelijk door de Schotse Hooglanden. Nepal was een hike en bike tocht. De klamme hitte, de diverse fietsondergronden, de bloedzuigers maakten het fietsen en lopen soms wat uitdagend maar ook nu weer maakten het prachtige landschap, de vriendelijke mensen, de cultuur en ook weer die onderlinge kameraadschap in de groep het tot een fantastische reis.

De laatste tocht dwars door en over de Schotse Hooglanden was prachtig maar ook weer heel uitdagend, er waren vele hoogtemeters met soms wel 16% stijging en het was koud, nat en winderig. Maar het groepsgevoel werd hierdoor nog sterker. Samen doorzetten voor het MS Fonds. Uiteindelijk kon er na 832,9km fietsen een cheque van €85.569,- worden uitgereikt aan het MS Fonds.

“Het waren stuk voor stuk allemaal prachtige avonturen. Over twee jaar volgt er vast nog een. Maar het goede doel en de bestemming zijn nog onbekend.” aldus Peter die er nu al weer naar uitkijkt.

Note: voor al deze fietstochten hebben alle deelnemers zelf hun eigen reis-en verblijfkosten betaald en daarnaast hebben ze zelf het benodigde bedrag opgehaald voor het doel waarvoor werd gefietst. Voor Kenia/Amref Flying Doctors was dit bijv. €5000,- pp. en recentelijk voor Schotland/ MS Fonds €2000,- pp.